Hoe wijzig ik werkprogramma’s voor mijn object?

Gewijzigd op Mon, 29 Apr 2024 om 01:21 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je dan niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Zodra de begindatum van een werkschema is aangebroken, is het niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen in de taakdefinities en gekoppelde units.

Kies op het betreffende onderwerp waarover meer informatie gewenst is:

Dupliceer

Middels het dupliceren worden alleen taakinstellingen opgenomen in het nieuwe werkprogramma, niet de gekoppelde units.

Volg de onderstaande stappen om een werkprogramma te dupliceren:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Schoonmaak

2. Selecteer een Object

3. Ga in het linkermenu naar Werkprogramma's

4. Klik op het juiste tabje (Actief, Concept of Inactief) en vervolgens op de titel van het betreffende werkprogramma

5. Klik vervolgens op Dupliceer en vul de gegevens in

a. De titel van het werkprogramma

b. De ingangsdatum van het werkprogramma

6. Klik op Dupliceer

Het werkprogramma is gedupliceerd en in dit werkprogramma kunnen u wijzigingen worden doorgevoerd. Lees onder het kopje 'Bewerken van werkprogramma's' hoe je dit kan doen.

Let op
Het ingeven van de ingangsdatum is optioneel. Als ervoor wordt gekozen om de ingangsdatum in te vullen, dan verschijnt het gedupliceerde werkprogramma onder het tabblad 'Inactief'. Als ervoor wordt gekozen om de ingangsdatum nog niet in te vullen, dan verschijnt het gedupliceerde werkprogramma onder het tabblad 'Concept'.

Creëer een nieuwe versie

Middels het aanmaken van een nieuwe versie worden alle taakinstellingen en gekoppelde eenheden opgenomen in het nieuwe werkprogramma. De begindatum van de nieuwe versie bepaalt de einddatum van de huidige versie.

Volg de onderstaande stappen om nieuwe versie te creëren:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Schoonmaak

2. Selecteer een Object

3. Ga in het linkermenu naar Werkprogramma's

4. Klik op het juiste tabje (Actief, Concept of Inactief) en vervolgens op de titel van het betreffende werkprogramma

5. Klik vervolgens op Creëer nieuwe versie en vul de gegevens in

a. De titel van het werkprogramma

b. De ingangsdatum van het werkprogramma

6. Klik op Toepassen

Het werkprogramma is gedupliceerd en in dit werkprogramma kunnen u wijzigingen worden doorgevoerd. Lees onder het kopje 'Bewerken van werkprogramma's' hoe je dit kan doen.

Let op
Het ingeven van de ingangsdatum is hierbij verplicht. Als ervoor wordt gekozen om de ingangsdatum in te vullen, dan verschijnt het gedupliceerde werkprogramma onder het tabblad 'Inactief'.

Bewerken van werkprogramma's

Enkel gedupliceerde of nieuwe versies van werkprogramma's - de werkprogramma's onder de tabjes 'Concept' en 'Inactief' - kunnen bewerkt worden. Volg onderstaande stappen om de inhoud van deze werkprogramma's te bewerken:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Schoonmaak

2. Selecteer een Object

3. Ga in het linkermenu naar Werkprogramma's

4. Klik op het juiste tabje (Concept of Inactief) en vervolgens op de titel van het betreffende werkprogramma

5. Klik op Bewerken naast

a. Titel om de titel van het werkprogramma te wijzigen.

b. Actief vanaf om de start- en/of einddatum te wijzigen

c. Gekoppelde units om de gelinkte units te bewerken

d. Taken om de gekoppelde taakdefinities en/of frequenties te wijzigen.

6. Klik op Opslaan

Let op
Zodra de ingangsdatum voorbij is kan een werkprogramma niet meer aangepast worden. Het werkprogramma kan nog wel gedupliceerd of een nieuwe versie van gemaakt worden.