Hoe registreer ik mijn werkzaamheden in de App?

Gewijzigd op Wed, 13 Mar 2024 om 03:06 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je dan niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Wanneer het werkprogramma is geconfigureerd is het tijd voor de medewerkers om ermee aan de slag te gaan. In dit artikel lees je hoe de medewerkers op de werkvloer de geplande taakdefinities kunnen registreren in de App, maar ook hoe zij taakdefinities kunnen annuleren indien nodig.

Taakdefinities registreren

Om de taakdefinities te registreren volg je de onderstaande stappen:

1. Klik op het homescherm op Objecten

2. Ga naar het betreffende Object

3. Klik onder Schoonmaak op Regulier en het overzicht met alle geplande taken voor vandaag verschijnt.

4. Klik op de betreffende unit en de taken van vandaag worden getoond, gegroepeerd in Dagelijks, Wekelijks en Periodiek

5. Registreer de werkzaamheden die uitgevoerd zijn door de taakdefinitie aan te vinken

6. Klik onderin op ‘Registreer 'aantal' taken

7. Een samenvatting verschijnt en klik op Bevestig

Let op
-  De dagelijkse taken staan standaard aangevinkt en de wekelijkse en periodieke kan je aanvinken als je deze hebt uitgevoerd.

Tips
- Filter op bepaalde delen om je lijstje te verkleinen. Kies bijvoorbeeld een bepaalde verdieping, je eigen werkpost of kies voor een bepaalde categorie, bijvoorbeeld sanitair om eerst alle sanitaire units af te ronden.
- De filter 'Open taken' maakt het mogelijk om te filteren op open dagelijkse of wekelijkse taken. Ligt de focus vandaag alleen op dagelijkse taken? Dan kun je met deze filter gemakkelijk je takenlijstje inkorten.
- De voortgangsbalk geeft inzicht in de dagelijkse taken en de andere geeft inzicht in de (twee)wekelijkse taken. Beide houden de voortgang bij van jouw takenlijst en gedurende de dag vordert en de taken door jou worden geregistreerd, wordt deze balk steeds groener.
- Bij het afronden van (twee)wekelijkse taken is het nu mogelijk om deze allemaal in één keer te selecteren. Dit scheelt een hoop tijd!

Taakdefinities annuleren

Om de taakdefinities te registreren, met een annulering van een of meerdere taakdefinities, volg je de onderstaande stappen:

1. Klik op het homescherm op Objecten

2. Ga naar het betreffende Object

3. Klik onder Schoonmaak op Regulier en het overzicht met alle geplande taken voor vandaag verschijnt.

4. Klik op de betreffende unit en de taken van vandaag worden getoond, gegroepeerd in Dagelijks, Wekelijks en Periodiek

5. Registreer de werkzaamheden die uitgevoerd zijn door de taakdefinitie aan te vinken

6. Annuleer de werkzaamheden die niet uitgevoerd zijn door de taakdefinities uit te vinken, een reden van annuleren te kiezen en op Bevestigen te klikken.

7. Klik onderin op ‘Registreer 'aantal' taken

8. Een samenvatting verschijnt en klik op Bevestig

Unit annuleren

Om een gehele unit te annuleren volg je de onderstaande stappen:

1. Klik op het homescherm op Objecten

2. Ga naar het betreffende Object

3. Klik onder Schoonmaak op Regulier en het overzicht met alle geplande taken voor vandaag verschijnt.

4. Klik op de betreffende unit en de taken van vandaag worden getoond, gegroepeerd in Dagelijks, Wekelijks en Periodiek

5. Klik onderin op Unit annuleren

6. Klik de juiste reden van annuleren aan en klik op Bevestig

7. Een samenvatting verschijnt en klik nogmaals op Bevestig

Let op
Enkel de dagelijkse taken worden geannuleerd bij het annuleren van een unit. De wekelijkse en de periodieke taakdefinities worden hierbij niet geannuleerd.