Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Gewijzigd op Tue, 10 Jan 2023 om 11:04 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jou organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je wachtwoord te wijzigen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je je wachtwoord bent vergeten. In dit artikel vind je per onderwerp een stappenplan om jouw eigen wachtwoord te wijzigen. Meer informatie om als Systeembeheerder de gebruikersgegevens te wijzigen vind je hier. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuw wachtwoord? Bekijk hier ons artikel over het instellen van een veilig wachtwoord.

Kies hieronder welke voor jou van toepassing is:

Eisen van een wachtwoord.

• Het gebruik van symbolen, cijfers of hoofdletters is niet verplicht.
  • Vermijd veelgebruikte wachtwoorden (zoals "12345678" of "password").
  • Vermijd herhalingen ("testtest"), reeksen ("abcd") of toetsenbordpatronen ("qwertyuiop").
  • Voorspelbare vervangingen (zoals "@" in plaats van "a") maken uw wachtwoord niet veel moeilijker te raden.

Wachtwoord wijzigen

1. Navigeer in het Dashboard naar Profiel bekijken

2. Klik op Bekijk profiel

3. Klik op Wachtwoord

4. Vul jouw huidige wachtwoord én tweemaal een nieuw wachtwoord in

5. Klik op Nieuw wachtwoord opslaan

Wachtwoord vergeten

Ben jij je wachtwoord vergeten? Dan kun je via de inlogpagina in het dashboard of in de app instructies naar jouw e-mailadres laten versturen om je wachtwoord te resetten.

Volg de onderstaande stappen:

1. Klik op de inlogpagina op Wachtwoord vergeten?

2. Vul jouw e-mailadres in

3. Klik op Verzend wachtwoord reset e-mail

Via de instructies in de e-mail kan het wachtwoord aangepast worden

Let op
- Het versturen van een e-mail om jouw wachtwoord te resetten kan enkel als jouw gebruikersnaam een bestaand e-mailadres is.
- Bij het gebruik van een fictief e-mailadres kun je het wachtwoord laten aanpassen bij de Systeembeheerder van jouw organisatie.