Hoe registreer ik een nieuwe gebruiker?

Gewijzigd op Wed, 10 May 2023 om 12:06 PM

Belangrijke informatie
- Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jou organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen. - Voordat gebruikers beheerd kunnen worden, is het van belang dat de groep en de rol eerst aangemaakt zijn.

Wanneer er een nieuwe medewerker is aangenomen wil je deze toegang geven tot het systeem. Dit doe je door de gebruiker te registreren. Volg de onderstaande stappen om een gebruiker aan te maken:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Accounts

2. Ga in het linkermenu naar Gebruikers

3. Klik rechtsboven op Toevoegen

4. Vul de gegevens in van de nieuwe gebruiker

a. Bij E-mail vul je het e-mailadres in van de gebruiker. Heeft de gebruiker geen zakelijk e-mailadres, dan kan er een fictief e-mailadres ingevuld worden, bijvoorbeeld voorletter.achternaam@leviy.com

b. Maak een keuze of je het account wilt activeren met een Activatielink of met een Gekozen wachtwoord

• Kies je voor het activeren met een activatie e-mail, dan krijgt de gebruiker een e-mail van ons waarmee het account geactiveerd kan worden
  • Kies je voor het activeren met wachtwoord, dan is het account automatisch geactiveerd met het gekozen wachtwoord

c. Kies bij Gebruikerstypes voor de juiste gebruikerstype

d. Kies bij Groepen de juiste groep

e. Kies bij Rollen de juiste rol

Meer informatie over gebruikerstypes, rollen en groepen vind je hier.

5. Klik op Registreer gebruiker

Dit was de laatste stap, je hebt nu een gebruiker geregistreerd.

Let op
- Het versturen van een activatielink en het activeren van het account kan enkel bij bestaande e-mailadressen, niet bij fictieve e-mails.
- Bij het gebruik van een fictief e-mailadres kan de gebruiker geen notificaties ontvangen.
- De domeinnaam (...@domeinnaam.nl) dient overeen te komen met de domeinnaam van jouw organisatie.

Tip
Moet je meerdere gebruikers in één keer registreren? Selecteer dan Registreer nog een gebruiker. Zo blijf je in hetzelfde scherm en zullen de rol, groep en gebruikerstype al voor je zijn ingevuld.