Hoe maak ik een nieuwe groep aan?

Gewijzigd op Tue, 07 Jun 2022 om 09:54 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen zijn.

Een groep bepaalt tot welke klanten, objecten en/of units de gebruikers toegang hebben. Het is een naam voor de verzameling klanten, objecten en/of units. Onderstaande stappen leggen uit hoe je een nieuwe groep aanmaakt, hoe je deze koppelt aan de juiste klanten, objecten en/of unit en hoe je gebruikers aan de groep koppelt.

Alle onderdelen beginnen met deze twee stappen:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Organisatie

2. Ga in het linker menu naar Groepen

Klik hieronder op het onderwerp waar je meer over wilt weten:

Groep aanmaken

1. Klik rechtsboven op toevoegen

2. Geef bij Titel een titel aan de groep

3. Klik op Aanmaken

Groep koppelen aan Klant/Object/Units

Volg de onderstaande stappen om de gewenste klanten, objecten en/of units te koppelen aan een bestaande groep:

3. Klik op de titel van de groep

4. Klik op Klanten koppelen, Objecten koppelen of Units koppelen

5. a. Alle klanten, objecten of units

- Kies Alle klanten om alle klanten in één keer te koppelen

- Kies Alle objecten van de klanten die aan deze groep gekoppeld zijn om alle objecten van gekoppelde klanten in één keer te koppelen

- Kies Alle units van de objecten die aan deze groep gekoppeld zijn om alle units van gekoppelde objecten in één keer te koppelen

b. Individuele klanten, objecten of units

- Kies Koppel individuele klanten om een select aantal klanten te koppelen

- Kies Koppel individuele objecten om een select aantal objecten te koppelen

- Kies Koppel individuele units om een select aantal units te koppelen

6. Klik op Opslaan

Let op
Wanneer je kiest voor de eerste optie 'Alle', worden nieuwe klanten, objecten en units direct gekoppeld aan deze groep als deze aangemaakt worden in Leviy. Wanneer je kiest voor de tweede optie gebeurt dit niet.

Bestaande gebruiker koppelen aan een Groep

Volg de onderstaande stappen om bestaande gebruikers toe te wijzen aan een bestaande groep. Wil je een nieuwe gebruiker aanmaken, volg dan de stappen in dit artikel en koppel ze direct bij aanmaken aan de juiste groep.

3. Klik op de titel van de groep

4. Klik op Gebruiker toewijzen

5. Gebruik de zoekbalk en kies de naam van de gebruiker om deze toe te voegen