Controles in de App

Gewijzigd op Tue, 22 Nov 2022 om 11:28 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

In dit artikel leggen we uit hoe je controles kunt plannen, bekijken, filteren en starten in de App. Klik hieronder op het onderwerp waar jij meer over wilt weten:

Controles plannen

Controles worden normaal gesproken in het Dashboard gepland, maar als je een extra controle wilt inplannen voor een klant, object of unit, dan kun je dat ook in de App doen.

Volg onderstaande stappen om een controle in te plannen in de App:

1. Ga naar de gewenste Object of Unit

2. Klik onder Acties op de knop Plan activiteit

3. Vul de volgende gegevens in

a. Vul bij Type Controle de gewenste controle in

b. Bij de Omschrijving kun je een notitie plaatsen

c. Geef de controle een Deadline mee, dit zijn het aantal dagen, na de ingeplande datum, dat de controle nog gelopen mag worden

d. Geef de Start datum op

e. Kies of het gepland mag worden op de Gehele dag, zo niet kies dan een tijdstip.

4. Klik op Opslaan

5. Klik op Ja om te bevestigen

Openstaande en aankomende controles

Op het homescherm en op de klant, object of unit schermen vind je de openstaande controles.

1. Swipe om de verschillende controles te bekijken
  2. Wil je alle Controles zien? Klik dan op de knop Bekijk alle
  3. Kies voor één van de tabs om de specifieke controles te zien:
    a. Onder Te doen vind je alle controles die voor dit moment gepland staan
    b. Onder Aankomende worden de toekomstige controles getoond

Filteren van controles

Om eenvoudig controles te vinden kan je een of meerdere opties filteren

1. Klik op het homescherm op de knop Bekijk alle

2. Kies één van de volgende manieren op te filteren:

a. Door te filteren op Klant, worden alle controles van deze klant en onderliggende entiteiten getoond

b. Door te filteren op Object, worden alle controles van dit object en onderliggende units getoond

c. Door te filteren op Unit, worden alle controles van deze units getoond
d. Door te filteren op specifieke Controle definitie, worden alle controles van deze definitie getoond

4. Klik op Toon (..) resultaten zodra de filter naar wens staat ingesteld.

Tip
Om de filters te resetten ga je naar het filter icoon en klik je op Reset.

Controle starten

Een controle starten in de App kan vanaf het homescherm of een specifieke klant, object of unit scherm.

1. Swipe om de openstaande controles te bekijken

2. Klik op de Controle die je wilt uitvoeren

3. Klik op Start

De geplande controle wordt gestart.

Het kan zijn dat een controle niet kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als een pand gesloten is en dat. Belangrijk is om aan te geven waarom die controle niet kan worden uitgevoerd. Volg hiervoor eerst stap 1 en stap 2 zoals hierboven benoemd.

Volg daarna onderstaande stap:

3. Klik op Controle annuleren

4. Geef de reden op waarom de controle geannuleerd moet worden

5. Klik op Controle annuleren

Tip
Door de controle op deze manier af te sluiten wordt dit ook zichtbaar in het Dashboard. De controle wordt gesloten met de bijbehorende opgegeven reden.