Hoe vul ik een MKS controle in?

Gewijzigd op Mon, 11 Jan 2021 om 03:46 PM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Een MKS geeft net als de DKS inzicht in de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden waarop aangestuurd kan worden.

Stappen om een MKS te starten:

1. Klik op het homescherm op Objecten

2. Klik op het gewenste object

3. Klik onder Acties op MKS

Let op
Het kan zijn dat er meerdere MKS definities beschikbaar zijn voor dit object. Klik in dit geval op Start MKS, er verschijnt een menu met de verschillende MKS definities. Kies welke je wilt gebruiken.

3. De MKS wordt gestart en de gegevens worden getoond

a. Gegevens

- Wanneer ruimten en delen in Leviy zijn geïmporteerd, kies je bij Delen het gewenste deel

- Voeg eventueel een omschrijving toe

- Controleer of de gegevens juist zijn en klik op Ruimten

b. Ruimten

- Klik op Ruimte toevoegen- Kies de gewenste ruimte uit de lijst of vul handmatig de ruimte in en kies de juiste ruimtecategorie

- Klik op Toevoegen om op te slaan

c. Beoordelen van de elementen in een ruimte

- Klik op de toegevoegde ruimte, een scherm met alle te controleren elementen verschijnt

- Kies het element dat beoordeeld moet worden

- Is er een fout geconstateerd? Klik op Toevoegennaast 'Vuil', 'Methode' of 'Periodieke fout'

- Voeg eventueel extra tekstuele informatie toe over deze fout

- Voeg eventueel foto's (max. 4) toe door onderin het scherm op de knop Filmrol of Maken te klikken

- Klik, zodra de beoordeling compleet is, op Opslaanrechtsboven. De beoordeling is nu opgeslagen.

Tip
Door op de woorden ‘Vuil‘, ‘Methode‘ of ‘Periodiek‘ te klikken wordt een fout van dit type toegevoegd. Een cijfer aan het einde van de regel geeft aan welke methode fout is geconstateerd. Door op het min-teken achter een regel te klikken wordt een fout van dit type in mindering gebracht.

Tip
Je kunt aan het aantal fouten achter de titel van een element zien of deze is beoordeeld. De
geeft aan dat er een verklaring en/of een foto is toegevoegd aan de beoordeling.

d. Afronding (Indien van toepassing)

- Klik op Score berekenen. Lees hier uitgebreid op welke manier de score van de MKS wordt berekend

- Klik op Toevoegen of Handmatige invoer
- Vul de gegevens in en klik op Paraaf
- Klik op Opslaan rechtsboven en de aanwezige persoon is toegevoegd

4. Klik op Opslaanrechtsboven in het scherm

5. Klik op Verzenden om de controle af te ronden

Let op
Wanneer er een calamiteit is, kun je op het pijltje linksboven klikken om de controle tussentijds op te slaan. Op het homescherm kun je de MKS terugvinden en hervatten.