Hoe kan ik taken registreren in Leviy?

Gewijzigd op Mon, 17 Apr 2023 om 10:31 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen zijn.

Door het registreren van taken in Leviy is er inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden. Om te leren hoe een taak geregistreerd kan worden, moet je weten dat taken op drie verschillende manieren in Leviy gebruikt kunnen worden.

• Taakregistratie is het ad hoc registreren van taken
  • Periodieke Taken worden in de App inzichtelijk gepresenteerd hoeveel dagen het nog duurt, totdat de taken weer moet worden uitgevoerd
  • Geplande Taken worden taken op een datum gepland

Kies hieronder welke van toepassing is:

Tip
Wil je meer leren over het configureren van taken? Lees het artikel: Hoe kan ik Taken configureren?

Taakregistratie

Taakregistratie is het ad hoc registreren van taken. Een gebruiker kan dus altijd een taak registeren. Het voordeel van deze manier van werken is dat dit geen onderhoud aan een planning vereist in Leviy.

Om een taak te registreren volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit

2. Klik op Taak Registreren

3. Klik op de Taak die je wilt registreren, klik op Volgende en schrijf eventueel een opmerking

4. Klik op Taak registreren om de taak te registreren

Tip
Indien je een periodieke taak ad hoc registreert, wordt het aantal dagen tot de volgende beurt geüpdatet.

Periodieke Taken

Met periodieke taken kun je de taken een frequentie meegeven in Leviy. In de App wordt inzichtelijk gepresenteerd hoeveel dagen het nog duurt tot de taak weer moet worden uitgevoerd. Het aantal dagen wordt aangepast, zodra je een nieuwe registratie toevoegt.

De taken worden vervolgens op basis van de tijdslijn in de volgende categoriën getoond:

• Prioriteit, bevat:
    • Niet eerder uitgevoerd
    • Te laat >100%
    • Aankomend 67-100%
  • Over een tijdje 34-66%
  • Recent gedaan 0-33%

Om de periodieke taak te bekijken en de taak te registreren volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit

Indien er maar één periodieke taak geconfigureerd is, wordt deze op de unit pagina getoond.

Indien er meerdere taken periodieke taken geconfigureerd zijn, kun je vanaf de unit pagina naar het totaal overzicht navigeren.

2. Klik op de Taak die je wilt registreren en schrijf eventueel een opmerking

3. Klik op Taak registreren om de taak te registreren. De dagen tot de volgende beurt zijn weer aangepast.

Geplande Taken

Met geplande taken kunnen taken op een datum gepland worden gepland. Deze taken worden op de unit pagina getoond en onder Taken. Lees hieronder over beide opties:

Let op
- Op de unit pagina worden openstaande taken tot veertien dagen terug getoond.
- Geplande taken worden tot zeven dagen terug en zeven dagen vooruit getoond onder Taken.

Om de geplande taken te bekijken vanaf de unitpagina volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit
2. Op het unit scherm worden de openstaande taken getoond.

3. Registreer de taak door de volgende stappen te volgen:

a. Klik op de Taak
b. Vul eventueel een opmerking in
c. Klik op Taak registreren

4. Klik op Synchroniseren om de wijziging op te slaan

Om het totaal overzicht van geplande taken te bekijken volg je onderstaande stappen:

1. Klik op het homescherm op Taken

2. In dit overzicht worden de openstaande taken getoond.
Gebruik de filter om naar een specifieke datum te gaan of om te filteren op Toegewezen aan mij.

3. Registreer de taak door de volgende stappen te volgen:

a. Klik op de Taak
b. Vul eventueel een opmerking in

c. Klik op Taak registreren

4. Klik op Synchroniseren om de wijziging op te slaan