Binnen Leviy is het mogelijk om, door middel van een Rol, te bepalen welke rechten een gebruiker heeft. De Rol bepaalt welke modules de gebruiker mag gebruiken.

Aan de hand van onderstaand stappenplan kan de Rol van een bestaande gebruiker worden gewijzigd. Dit artikel gaat er van uit, dat de gebruiker het recht heeft om de rollen van een gebruiker te bekijken en te wijzigen.