Voor het uitvoeren van een MKS controle dien je te beschikken over een smartphone of een tablet.

Na het inloggen kan je onderstaande stappen volgen om een MKS controle uit te voeren.

1. In het home scherm van de app druk je op de blauwe button 'Objecten' en zoek het betreffende 'Object' op waar je de MKS wil starten
  2. Je bent nu in de objectomgeving. Onder "acties" klik op de donkerblauwe button "MKS controle"
  3. Je bent nu in het scherm met de gegevens van het object.
  4. In het veld "opmerkingen" kun je eventueel nog een taaknummer of een etage invoeren.
  5. Daarna kun je met de controle beginnen door op de button "ruimten" te drukken.
  6. Om een te controleren ruimte aan te maken, druk je op de groene button "ruimte toevoegen".
  7. Vervolgens kies je de juiste ruimtesoort, bijvoorbeeld Sanitair of een Bureaukamer.
  8. Boven in het grijze veld kun je nog een ruimtenaam toevoegen zoals bijvoorbeeld een damestoilet of een vergaderruimte.
  9. Als je dit gedaan hebt kun je op de blauwe button "toevoegen" drukken.
  10. Onder de groene button "ruimte toevoegen" zie je de aangemaakte ruimte staan. Als je hier op drukt kom je in het controleformulier van de ruimte welke je zojuist hebt aangemaakt met de elementen.
  11. Nu kun je met de controle in de ruimte beginnen.
  12. Wanneer je tijdens een controle ziet dat de deur niet is schoongemaakt, en dit had volgens het werkprogramma wel moeten gebeuren, druk je op het element deur.
  13. Vervolgens verschijnen er 3  vuilsoorten, te weten;
    • Vuil (stof, los vuil, vlekken en vingertasten)
    • Methodefout (Het element is niet op de juiste manier schoongemaakt, waardoor er bijvoorbeeld strepen zijn achtergebleven)
    • Periodiek (De periodieke werkzaamheden zijn niet uitgevoerd)

14. Kies de gewenste vuilsoort door op de "donkerblauwe plus knop" te drukken. Mocht het zijn dat er meerdere elementen afgekeurd zijn, dan kun je vaker op de "plus knop" drukken.
          Mocht je per ongeluk een foutje teveel hebben gedrukt, druk je op de "min knop"

15. Om een opmerking toe te voegen aan de afkeuring, kun je in het grijze vlak verklaring een opmerking plaatsen door er met je vinger op te drukken waarnaar er een toetsenbord verschijnt.

16. Er is ook een mogelijkheid om foto's te maken van het afgekeurde element. Je drukt op de blauwe button "maken" en je maakt een foto van het afgekeurde element. Als de foto gelukt is druk je op "opslaan" (Het opslaan van een foto kan bij elk            merk telefoon anders zijn).

17. Wanneer je het element beoordeelt hebt en je hebt een opmerkingen en/of een foto toegevoegd, druk je rechtsboven op het blauwe "vinkje". Vervolgens ben je dan weer in het elementenformulier van de door jou aangemaakte ruimte.
         Als je nog andere elementen hebt die je afkeurt, kun je de bovenstaande stappen herhalen.

18. Als je klaar bent met de controle in de ruimte druk je linksboven op de "pijl". Je kunt dan indien gewenst meerdere ruimten controleren door de bovenstaande stappen te herhalen.

19. Wanneer je klaar bent met het controleren druk je op de button "afronding"

20. Als je op de blauwe button "score berekenen" drukt, zie je de score/ waardering van de controle. In de FAQ "Hoe wordt een score berekend in een MKS controle"? vind je de uitleg hierover.

21. Als de controle is bijgewoond door een klant of een medewerker, kun je door op de "groene" buttons te drukken en deze personen toevoegen.
          De linkerbutton wordt weinig gebruikt omdat je hierin alleen een selectie vindt de van gebruikers. De rechterbutton "handmatig" wordt het meest gebruikt. Door hier op te drukken kun je handmatig de naam van de personen ingeven die de                 controle hebben bijgewoond. Desgewenst kunnen de personen ook nog een handtekening zetten. Dit doe je door op de blauwe button "paraaf"te drukken. Je kunt dan met je vinger een handtekening zetten.

22. Daarna druk je op het vinkje rechtsboven. Mocht de handtekening niet goed gelukt zijn, dan druk je op de afvalemmer en zet je de handtekening opnieuw.
          Vervolgens druk je op het vinkje rechtsboven. Zelf kun je ook een handtekening toevoegen door op de grijze balk te drukken met je naam erop.

23. Als het bovenstaande afgerond is druk je op de diskette rechtsboven in het scherm. Je ziet in je scherm 3 verzendopties;

• Ja - je hebt WIFI of een data verbinding, dan kun je de meting direct versturen
  • Later - Je hebt geen WIFI- of Data verbinding, vanaf de Homepagina (onder te verzenden) kun je op een later tijdstip de meting eventueel nog bekijken/ aanpassen en vervolgens versturen.
                Door op de blauwe button "bewerken" te drukken kun je meting bekijken en evt. aanpassen. Als je op de rode button "verwijderen" drukt, verwijder je deze MKS controle.
  • Annuleren - Als je hierop drukt kom je weer in het scherm "afronding".

Als je de meting verstuurd hebt, zal deze in het LEVIY Dashboard verschijnen.