In LEVIY kunnen momenteel dynamische rollen aangemaakt worden, dit zijn rollen waarbij de Systeembeheerder veel configuratie moet verrichten. Om het beheer voor de Systeembeheerder te versimpelen introduceert LEVIY systeem rollen. Bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten zal er steeds beter gekeken worden naar het proces in de praktijk. Op basis daarvan zal er steeds meer logica gehangen worden aan deze systeem rollen in de vorm van permissies die gelden voor deze rollen binnen organisaties. Let op! Dit betekent niet dat alles vast staat, voor sommige functionaliteiten zullen alsnog permissies ingesteld moeten worden.

Voor Bestanden geldt:

• Gebruikers met de systeem rol 'Systeembeheerder' hebben toegang tot de settings, kunnen alle bestanden zien en beheren en kunnen Orphan Bestanden beheren.
  • Gebruikers met een medewerker systeem rol, dit zijn alle rollen behalve de rol 'Klant', kunnen algemene bestanden inzien.

Uiteindelijk zullen de systeem rollen de dynamische rollen vervangen.

Klik hier om te lezen hoe systeem rollen worden gekoppeld aan dynamische rollen in het dashboard.