In de bestanden module van Leviy worden bestaande categorieën gehanteerd. De bestaande categorieën bieden de mogelijkheid om bestanden te organiseren in mappen, denk bijvoorbeeld aan een categorie contracten en een categorie werkinstructies.

Bestaande Categorieën kunnen beschikbaar gesteld worden voor klanten, objecten en unit categorieën.
Een contract is bijvoorbeeld een bestand categorie dat beschikbaar moet zijn op klantniveau, terwijl werkinstructies bijvoorbeeld alleen relevant zijn voor object niveau en unit categorie niveau.
Wanneer een bestand categorie bijvoorbeeld aan klant niveau beschikbaar gesteld is, zal deze categorie voor alle klanten beschikbaar zijn. Zo zullen alle bestanden binnen de organisatie dezelfde structuur hanteren. Dit kan het opstartproces van een nieuwe klant of object bevorderen, omdat alle benodigde bestanden categorieën zo gevuld kunnen worden.
Let op! Dit betekent niet dat gebruikers met de rol 'Klant' hier per definitie bij kunnen, dit kan alleen indien deze rol hier de juiste permissie voor heeft.

Per bestand categorie kunnen ook permissies worden ingesteld. Er zijn twee soorten permissies die hiërarchisch van aard zijn:

• Bekijken: De rollen die hieraan gekoppeld worden mogen de bestanden van de bestaande categorie alleen bekijken.
  • Beheren: De rollen die hieraan gekoppeld worden mogen de bestanden van de bestaande categorie bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen.

Door middel van de bestaande categorieën kunnen gebruikers met de Systeembeheerder rol op maat ingesteld worden welke bestanden voor welke rollen inzichtelijk moeten zijn.

Klik hier om te lezen hoe een bestandscategorie aangemaakt kan worden.

Let op! In Bestanden wordt er gewerkt met vaste rollen. Klik hier om te lezen wat vaste rollen zijn.