Voor het snel opvragen van informatie en inzichten van dashboard tijdens bijvoorbeeld een vergadering, is de chatbot ideaal. De chatbot binnen 5 minuutjes in te stellen en erg makkelijk in het gebruik. Hiernaast zijn inzichten makkelijk te delen met collega's in de chat en helpt de chatbot ook met inzichten in eigen CSV bestanden.

Volg de volgende stappen om de chatbot toe te voegen op Slack, Skype of Facebook Messenger.

1. Voeg de chatbot toe aan Slack, Skype of Facebook Messenger

Deze chatbot heet Sisense Boto maar na het toevoegen is het mogelijk om de chatbot een eigen naam te geven.

Klik hieronder op het platform waaraan je Boto wil toevoegen en login of accepteer boto direct.

Slack | Skype | Facebook Messenger

2. Zeg hallo!

Zoek de chatbot op om een direct bericht te sturen en begroet deze door 'Hi te zeggen'. De chatbot zal vragen of de gebruiker bekend is met Sisense en bij een bevestigend antwoord, zal er eenmalig moeten worden ingelogd op Sisense.

De chatbot zal dezelfde dashboards en data hebben. Naast Sisense dashboard, kun je boto ook vragen om CSV bestanden te analyseren door deze in het chat venster te slepen.

3. Vraag om inzichten

Hieronder zijn de commando's voor de chatbot te vinden:

Commando

Show my dashboards

• Toont alle dashboards die beschikbaar zijn binnen het Sisense account.

Get (dashboard naam) dashboard

• De chatbot haalt alle visualisaties op die op het dashboard staan zodat er doorgeklikt kan worden. Ook worden alle 'losse' waardes opgesomt

Get (visualisatie titel) from (dashboard naam) dashboard

• De chatbot haalt de specifieke visualisatie op en geeft direct een beschrijving en inzichten

Go deeper

• Vraagt Boto om meer inzichten te generen op basis van een specifieke visualisatie.

Analyze (visualisatie titel)

•  Vraagt Boto om een bepaalde visualisatie te analyseren.

Share (visualisatie titel)

• Deelt een bepaalde visualisatie.

Log out

• Logt de gebruiker uit in Sisense. Bij de volgende sesie met de chatbot zal opnieuw moeten worden ingelogd.

Goodbye Boto

•   Stopt de chatsessie met Boto.