Sommige grafieken geven de gebruiker de mogelijkheid om door te klikken naar aanvullende infomatie op een sub-dashboard. Hierdoor wordt eigenlijk een nieuw onderliggend dashboard ingeladen.

Er is bijvoorbeeld een taart diagram met een verdeling tussen het aantal voldoende en onvoldoende checklisten en er is de vraag naar welke checklisten dit zijn. Door het verspringen naar een onderliggend, kan meer informatie opgevraagd worden zonder dat de tabel direct in het dashboard staat. Niet elke visualisatie heeft deze mogelijkheid maar het is een functionaliteit steeds meer zal worden toegevoegd aan de LEVIY borden. De onderliggende dashboards passen zich aan op de filterwaardes van het hoofddashboard. Daarnaast zijn ze opzichzelf te filteren en op dezelfde manier te exporteren als het hoofd dashboard. In dit artikel worden verschillende inzoom mogelijkheden besproken en uitgelegd hoe deze visualisaties herkend kunnen worden

Accordion

Een Accordion kan alleen op indicators zitten en werkt eigenlijk vrij simpel.

1. Beweeg met de muis over de indicator. Hierdoor zal de cursor wijzigen in een klik-cursor [dit geeft aan of op de indicator door te klikken valt)

2. Door op de indicator te klikken zal een extra veld uitschuiven als in de afbeelding hieronder.

Afbeeldingsresultaat voor Sisense jump to dashboard icon

Pop-up Dashboards

Deze mogelijkheid kan op elke visualisatie zitten of zichtbaar zijn als knop. Op visualisaties is deze toevoeging te herkennen aan het symbool links naast de titel op de afbeelding hieronder.

Bij indicators:

1. Beweeg met de muis over de indicator. Hierdoor zal de cursor wijzigen in een klik-cursor [dit geeft aan of op de indicator door te klikken valt)

2a. Voor indicators: door op de indicator te klikken zal een extra veld openen.

2b. Voor alle andere visualisatie types: klik met de rechtermuisknop op de waarde die getoond moet worden en klik op Jump To_Drill

3. Hierna zal er een scherm openen met aanvullende informatie

4. Om het scherm weer te sluiten: klik naast het nieuw geopend venster en het venster zal zich weer sluiten