De analyse omgeving biedt de mogelijkheid om een data alert in te stellen, genaamd een pulse. Een pulse stuurt een berichtje naar de mail of telefoon van de personen die hiervoor aangemeld staan als de data afwijkt of als het onder of tussen of boven bepaalde waardes is.

Een pulse instellen

Een pulse kan worden ingesteld op de volgende widget types:

Afbeeldingsresultaat voor barchart Sisense

1. Klik op het symbool aan de rechterkant van widget titel (de drie streepjes)

2. Nu verschijnt het hieronder weergegeven pop-up menu

3. Klik op Add To Pulse

4. Het volgende menu verschijnt met een aantal opties: de naam van de pulse en wanneer er gewaarschuwd moet worden.

Threshold: kies zelf een waarde uit waarboven, waaronder, waarbinnen of waarop de melding gestuurd moet worden. Bijvoorbeeld elke keer dat er meer dan 1 meldingen zijn. Dan krijg wordt er een melding verstuurd als na een date verversing  de waarde binnen, boven, onder of op de vastgestelde grens ligt.

Automatic: Hiermee zal er een data alert verstuurd worden als er de waarde afwijkt van de standaard. Bijvoorbeeld als er opeens erg veel meldingen bijkomen.

Always: Hiermee wordt elke keer als de waarde veranderd een melding verstuurd.

.

5. Via advanced kan worden ingesteld via welke kanalen er een melding gestuurd moet worden en naar welke personen deze gestuurd moet worden. Mogelijkheden zijn: Mail, mobiel, Slack en Zappier.

6. Een pulse wordt verstuurd op het moment dat de data opnieuw is opgehaald van de database. Dit moment is vaak vroeg in de ochtend om de gebruiker zo min mogelijk ongemak te laten ondervinden. Echter kan dit tijdstip worden aangepast als er met het gebruik van pulse overlast wordt ondervonden of als een ander tijdstip beter past bij het gebruik. Neem hiervoor contact op met LEVIY.