LEVIY biedt de mogelijkheid om klanten en objecten te importeren in LEVIY. Handig, als er veel nieuwe klanten en objecten opgestart moeten worden.
Deze optie is te vinden onder Beheer -> Importeren.
Is deze mogelijkheid niet zichtbaar? Neem dan contact op met de applicatiebeheerder om te zorgen dat we deze instelling beschikbaar kunnen stellen.

Hoe werkt het importeren van nieuwe klanten en objecten?

• Kies voor Beheer
  • Kies voor Importeren
  • Kies bij Stap 1: Kies type voor Klanten & Objecten
  • Download bij Stap 2: Kies bestand eerst de template
  • Open de template, dit betreft een Microsoft Excel document
  • Vul de gevraagde gegevens in de template in. (zie voorbeeld hieronder)

BELANGRIJK! Laat de dikgedrukte tekst in rij 1 ongewijzigd. Alleen met deze gegevens kan LEVIY het bestand importeren.

• Sla de template op met een naam die eenvoudig terug te vinden is. LET OP! Zorg ervoor dat het bestand in Excel CSV format opgeslagen is, anders kan LEVIY het niet importeren
  • Keer terug naar het Dashboard en kies nu bij Stap 2: Kies Bestand voor het uploaden van een bestand, kies het bestand dat zojuist opgeslagen is
  • Kies Volgende
  • LEVIY start met importeren en geeft na afloop aan hoeveel regels er succesvol geïmporteerd zijn en eventueel welke regels over geslagen zijn. In het bestand is het mogelijk terug te kijken waarom deze regel is overgeslagen. De eerste regel van de template, met de vetgedrukte gegevens, wordt altijd over geslagen

TIP! Wanneer de klanten en objecten worden geïmporteerd, inclusief de externe klant referentie en de externe object referentie, dan zal deze lijst geïmporteerd worden met bijvoorbeeld alleen een wijziging in de huidige klant-naam. In eerste instantie kijkt de import namelijk naar de externe klant referentie en externe object referenties, daarna pas naar wijzigingen in klant- of objectnamen.