Door middel van de schoonmaakstatussen is het mogelijk om voor de schoonmaker inzichtelijk te maken welke status een unit heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat dit wordt gebruikt op een vakantiepark, een unit is op dat moment een huisje. Wanneer een huisje schoongemaakt is, moet de status gewijzigd worden. Hieronder staat uitgelegd hoe de status van een unit gewijzigd kan worden.
Dit kan op twee manieren:

De eerste manier om een status te wijzigen is als volgt:

1. Open de LEVIY App

2. Klik op Synchroniseren

3. Klik op Mijn Units

4. Kies voor de unit waarvan de status gewijzigd moet worden

5. Onder Acties staat Status Wijzigen

6. Kies voor het icoon dat van toepassing is, bijvoorbeeld het oog voor Controleren

7. Controleer of de naam van de controleur en schoonmaker correct is

8. Klik op Opslaan om de status te wijzigen

De tweede manier om een status te wijzigen is als volgt:

1. Open de LEVIY App

2. Klik op Synchroniseren

3. Klik op Mijn Units

4. Er kan over de regel van de unit geswiped worden, van links naar rechts en andersom. Op deze manier wordt de status gewijzigd

5. Kies voor het icoon dat van toepassing is

6. Na het swipen naar het juiste icoon verschijnt in de Synchroniseerknop een rode 1

7. Klik op Synchroniseren om de gewijzigde status te verzenden